S-a terminat si EURO 2008.Uitandu-ma inapoi mi-am dat seama ca a castigat singura echipa care merita cu adevarat,SPANIA.Echipa lui Aragones a avut un parcurs constant si fara nici o greaseala de la inceputul turneului.Nu au dat sperante nici unei echipe pe care au intalnit-o,singurul meci mai dificil fiind cel din sferturi cu Italia,campioana mondiala.

Aseara,rigoarea nemteasca a fost infranta de o echipa frumoasa care a pus spectacolul la loc de cinste in jocul sau.Spaniolii nu s-au retras nici un moment in aparare,ba chiar si la 1-0 au avut cateva ocazii bune de a marca.Pe de alta parte,Germania s-a furisat din nou pana in finala etaland doar un joc pragmatic si fara veleitati tehnice.

Dupa acest Campionat European,ne-am dat seama,inca o data, ca fotbalul modern se joaca direct pe poarta,cu suturi multe,idei ofensive iar apararea isi are rolul ei dar nu trebuie sa iasa in evidenta mai mult decat necesar.

Spania castiga pe merit trofeul iar Rusia si Turcia raman surprizele placute ale turneului.Ne vedem in Polonia si Ucraina in 2012.

Reclame